Што представува екстензија или рбетна декомпресија?

Рбетна декомпресија претставува нехируршка техника на нежно извлекување и истегнување на рбетниот столб кое може да ви помогне и да ви ги ублажи болките во грбот,т.е на местото каде е предизвикана болката.Со помош на оваа метода го намалувате притисокот во меѓу пршленскиот простор.

рбетната декомпресија се употребува кај пациенти со болки по рбетниот столб,и се користи кај следните дијагнози:

спондилоза

лумбоишијалгија

сколиоза

кифоза

дискус хернија  и сл.                                                                                                                                        Рбетната декомпресија не се применува кај пациенти со:

фрактура

тумор

напредна остеопороза и метал или имплант

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

екстензија

Updated on 2013-02-19T00:50:25+00:00, by admin.