Author: linkteam

Home / linkteam
Киропрактика
Post

Киропрактика

ДАВОР МАСАЖА – киропрактика На овие простори за киропрактиката се уште се зборува со скепса, бидејќи таа не спаѓа во ниту една гранка од официјалната медицина, но во светот важи за легитимна гранка од медицината која на природен начин се обидува да влијае на човечкото здравје, без употреба на лекови и хируршки зафати. Многу често...

Сколиоза
Post

Сколиоза

ШТО ПРЕТСТАВУВА СКОЛИОЗАТА? Сколиозата претставува странично искривување на ‘рбетот. Кај лице кое има сколиоза, кога се гледа од назад, ‘рбетот е во формата на буквата „S” или „С”.Реклама Од сколиоза страдаат 2% од женското и 0.5% од машкото население во светот. За среќа, повеќето случаи на сколиоза не се сериозна закана за здравјето и потребни...

Што е кифоза?
Post

Што е кифоза?

Кифозата или подгрбавеноста е зголемување на кривината во градниот дел од ’рбетниот столб. Посебно е воочлива при седење и ја следи завиеност на обете рамења нанапред. Често е последица на наглото растење на децата, лоша положба при седење и слаба стомачна и грбна мускулатура. Кифозите  во периодот на адолесценција најчесто се појавуваат како резултат на...

Gynaecological Clinic
Project

Gynaecological Clinic

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montesmus. Pro vel nibh et elit mollis commodo et nec augueique

Ophthalmology Clinic
Project

Ophthalmology Clinic

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montesmus. Pro vel nibh et elit mollis commodo et nec augueique

Cardiac Clinic
Project

Cardiac Clinic

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montesmus. Pro vel nibh et elit mollis commodo et nec augueique

  • 1
  • 2