Tag: <span>третман</span>

Home / третман
Што е кифоза?
Post

Што е кифоза?

Кифозата или подгрбавеноста е зголемување на кривината во градниот дел од ’рбетниот столб. Посебно е воочлива при седење и ја следи завиеност на обете рамења нанапред. Често е последица на наглото растење на децата, лоша положба при седење и слаба стомачна и грбна мускулатура. Кифозите  во периодот на адолесценција најчесто се појавуваат како резултат на...